Interne Competitie bij HKS Seizoen 8


 

Vanaf 19 maart ’24 wordt er bij HKS voor de achtste keer een interne competitie georganiseerd op 18 meter, 3-pijlsysteem.

Iedereen kan hieraan meedoen, van beginners tot gevorderden, van jong tot oud en alle disciplines. Het gaat erom dat je tijdens bepaalde trainingsmomenten een wedstrijd schiet.
Gewoon bij je eigen club, met je clubgenoten.
Proberen om je scores tijdens de interne competitie te verbeteren met daarbij de klok en de scorebriefjes, net als bij een reguliere wedstrijd.

- De IC (interne competitie) bestaat uit 8 blokken waarin je, als je wilt, 2 momenten hebt om je score van dat blok te schieten.
Met als slot een echte finale voor iedereen die minimaal 7 blokken heeft meegeschoten. Elk blok bestaat uit 3 wedstrijden, 1 op dinsdag, 1 op donderdag in diezelfde week.
- Op dinsdag en donderdag kun je je vanaf 19.30 uur aanmelden in de kantine. De wedstrijd begint dan om 20.00 uur.
- Meedoen is niet verplicht, maar het zou wel leuk zijn als een ieder die op de dag dat de IC verschoten wordt op de club komt, ook meedoet.
- Je hoeft je niet van tevoren op te geven.
- Er komt een lijst met data op de club te hangen en hier aan de linker zijde in de agenda, zodat je weet wanneer er een IC geschoten wordt. Ook kun je de data terugvinden in het clubblad.

Kort samengevat:
Schiet bij je eigen club geregeld een wedstrijd tussen 19 maart en 18 augustus 2024. De scores worden genoteerd en aan het einde schieten we een spannende finale waar alle deelnemers, die minimaal 7 blokken hebben geschoten, aan mee kunnen doen.

Dit alles biedt volgens ons: wedstrijdervaring, gezelligheid, verbetering van je scores, kans op een nieuwe pr, competitie/uitdaging met je clubgenoten.
Dus waarom niet meedoen ???
We zien jullie graag voor de 1e wedstrijd van de IC, blok 1 bij HKS op dinsdag 19 maart 2024. De wedstijd begint om 20.00 uur. Dus wees op tijd!

Groetjes,
Gerard en Jolanda van Schelven

Spelregels Interne competitie


De interne Competitie (afgekort IC) is bedoeld om leden van de vereniging de gelegenheid te geven de handboogsport te beoefenen onder wedstrijdomstandigheden.
IC’s worden geschoten volgens het 18 meter, 3 pijlsysteem.
(2 x 3 proefpijlen en 10 x 3 tellende pijlen).

De wedstrijd wordt afgewerkt in  8 blokken van 2 wedstrijden. Van ieder blok wordt de hoogste score behouden. Het is daarbij niet noodzakelijk om per blok alle  wedstrijden te schieten. Indien aan slechts 1 wedstrijd van een blok wordt deelgenomen geldt de uitslag daarvan als hoogste.

Voor de einduitslag worden de uitslagen van de 7 hoogste blokscores opgeteld en door 210 (pijlen) gedeeld. Maximaal mag een deelnemer (om voor te komen op de einduitslag) dus 1 heel blok missen.
Mocht je een blok gemist hebben dan kun je deze achteraf inhalen. Alleen voor blok 8 geldt dat deze vooruit geschoten mag worden als je echt niet kan.

Inhalen wel even melden bij het inschrijven van de wedstrijd.

De IC’s worden, volgens het wedstrijdschema, geschoten op dinsdagavond en donderdagavond.
Op dinsdag- en donderdagavond begint de wedstrijd om 20.00 uur.

Aanmelden voor de baanindeling kan vanaf 19.30 uur.
N.B. Voor schutters die echt niet door de week kunnen schieten, bieden we de mogelijkheid om op zaterdagmiddag zelf of evt met medeschutters een wedstrijd te schieten en die score naar ons te mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De wedstrijd van zaterdag telt niet als 2e score als er op dinsdag of donderdag al een wedstrijd geschoten is.
Aan alle deelnemers, die een score hebben staan in 7 blokken, wordt een herinnering uitgereikt.
Schutters die niet meeschieten met de IC kunnen gewoon trainen in het ritme van de wedstrijd.